Mengumpul & Menjual Piring Hitam/Record/LP/Vinyl
(Collecting & Selling Records/Vinyl & LP)


Attention to Visitors:

Sila klik FOR SALE pada tag "Labels" dibawah untuk memudahkan pencarian piring hitam untuk dijual.

To search for sales item (Vinyl/Record/LP) please click FOR SALE tag under "Labels".

01 August 2010

Iron Maiden - A Real Dead One

Intro: Aku rasa ramai diluar sana fans Maiden & tak terkecuali aku yg mula mengenali Maiden melalui lagu "Hallowed be thy name" back in 1995 kot. So, utk kali ini aku memilih album A Real Dead One utk direbiukan. After Life After Death (1985), Maiden come out with their next live album which are A Real Live One & A Real Dead One yg aku anggap sebagai the killer twins of Maiden live album. Its like Part 1 & Part 2 (so,nak tak nak kena la ada kedua-duanya sekali...rabak poket). All of the songs are recorded during their European Tour (1992-1993).
Artwork: Gatefold outer sleeve (drawn by Derek Riggs), some picture shots during the tour menghiasi ruangan dalam cover gatefold. In additon, the album also include one page inner sleeve with more pictures & thanks note. Oleh itu, tidak dapat dinafikan lagi that this is one my favorite Maiden's cover.
Rilis: 1993, EMI Records
Up the irons!

2 comments:

deaf_angel said...

ni press apa beb? uk eh?
tak bleh angkat la uk press, aku real live dead dua2 korean.

aku paling phobia dengar ni cd zaman dulu, especially HBTN yang Bruce cakap " thank you my friends " tu...

lepas reunion baru ok haha.

tapi Running Free tu aku suka crowd dia

record12inci said...

I hope its UK..hehehe
Korean too boss

Excellent review on FF
Dah angkat LP nyer...kalu dah boleh review kasi, teruja sket.