Mengumpul & Menjual Piring Hitam/Record/LP/Vinyl
(Collecting & Selling Records/Vinyl & LP)


Attention to Visitors:

Sila klik FOR SALE pada tag "Labels" dibawah untuk memudahkan pencarian piring hitam untuk dijual.

To search for sales item (Vinyl/Record/LP) please click FOR SALE tag under "Labels".

11 January 2010

Review: Rage Against The Machine - Debut

Intro:Relis pada 1992...band yg penuh dgn idealogi & lirik2 sindiran politik. Yg best tentang album ni ialah kerana cover art yg diambil dari foto sebenar Buddist Vietnam yg membakar diri sehingga mati (Saigon,1963). Juga, dipetik dari artikel, track "Take the Power back" diangkat sbg track yg boleh digunakan utk test power kekuatan amplifier & speaker..(must have album utk mamat2 audiophile). Malang nyer set aku biasa jer (tak mencapai standard audiophile), so tak dapat lah sound yg berdentum-dentum tu...
Musik: Terbaik yop!
Tracks pilihan: Bombtrack,Bullet in the head & Freedom
Bintang: 5/5
Artwork: Single sleeve berserta inner sleeve w/lyrics
Pressing: 1992, Epic Records (USA)

No comments: